top of page

BIO

Ο Γιώργης Χριστοδούλου μελέτησε τραγούδι και μουσική και είναι αριστούχος απόφοιτος δραματικής σχολής.


Πρωτοεμφανίστηκε στο πλάι της Αρλέτας και συνεργάτηκε με σπουδαίους έλληνες και ισπανόφωνους συνθέτες και ερμηνευτές και συγκροτήματα Νένα Βενετσάνου, Νίκο Ξυδάκη, Νότη Μαυρουδή, Αρλέτα, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ηρώ, Μαρίζα Ρίζου, Φοίβο Δεληβοριά, Μάρω Μαρκέλλου, Λίνα Νικολακοπούλου, Alessio Arena, Patricio AnabalonAlberto Mate, Jordi Maranges, Ομαδική Απόδραση, Menta κ.α.


Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους σε μιούζικαλ συνεργαζόμενος με τους θιάσους του Εθνικού θεάτρουΑλίκης Βουγιουκλάκη, Χαλκιά-Παρτσαλάκη, Ξένιας Καλογεροπούλου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης κ.α.


Το 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Γιαπωνέζικοι κήποι" .  Ακολουθούν το  2001, το άλμπουμ "Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι", "Δες το κι αλλιώς" (2003), "Μην αλλάξεις ποτέ" (2007)


Από το 2003 γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Συνθέτει μουσική για παραστάσεις των Λάκη Λαζόπουλου, Εθνικού θεάτρου, Θοδωρή Αθερίδη, Δημήτρη Λιγνάδη, θέατρου Πολιτεία - Πάτρα, θέατρου Βεάκη κ.α.


Το 2011 κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε Ισπανία, Ελλάδα και Αργεντινή ο πρώτος ισπανόφωνος δίσκος του με τίτλο "Flaneur" ο οποίος αποσπά εξαιρετικές κριτικές στον ισπανικό τύπο και κερδίζει το κοινό.

 

Ακολουθεί το άλμπουμ "Barcelonauta" (2014) -στα ισπανικά, γαλλικά και καταλανικά-  καθώς και περιοδείες από το 2011 μέχρι το 2015 σε πόλεις της Ισπανίας, τη Μαγιόρκα και την Τενερίφη.

Το 2015 κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ με τίτλο "Καντάδα" (Ankh) με μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Ραπίτη, Θεοφανίδη κ.α., μαζί με ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο "Καντάδα για τη γιαγιά μου".

Η
"Καντάδα" αποσπά εξαιρετικές κριτικές και μέσα στο 2015 περιοδεύει στην Ελλάδα: Κάστρο Αντιπάρου, λιμάνι Πόρου, Σάμο, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Δράμα, Σέρρες, Κομοτηνή, Φλώρινα, Λάρισα, Πάτρα, Κοζάνη, Νάουσα, Κατερίνη, στην Πλάκα και το βιβλιοπωλείο Ιανός, στο λαογραφικό μουσείο Μακεδονίας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2015), ενώ παρουσιάζεται για δύο sold out συναυλίες στο Λονδίνο.

Τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2015, παρουσιάζει μαζί με τη νέα τραγουδίστρια Πολυξένη Καράκογλου τη μουσική παράσταση για παιδιά "Το φτερό του δράκου" (των Χρ. Παπαδόπουλου/Δημ. Μαρκατόπουλου) στο βιβλιοπωλείο Ιανός

 

Την Άνοιξη του '16 η Καντάδα ταξιδεύει για δύο μεγάλες συναυλίες στην Αίγυπτο, στην όπερα του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, παρουσιάζεται στη Βαρκελώνη, ενώ συνεχίζει τα ταξίδια της σε Καρδίτσα και Τρίκαλα για δεύτερη φορά.

Το καλοκαίρι του 2016, έπειτα από τρίχρονη έρευνα σε αρχεία, συλλέκτες, πανεπιστήμια, παρουσιάζει για πρώτη φορά τα αδισκογράφητα γαλλικά νεανικά τραγούδια του Αττίκ σε μια παράσταση με τίτλο "Attic à Paris" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016.

Η Καντάδα συνεχίζει το ταξίδι της σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα και Κατερίνη.

Το φθινόπωρο του 2016 ξανασυνεργάζεται με την Ark4fun για μια παράσταση στο Λονδίνο ενώ κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο το βιβλίο-cd "Ο Αττίκ στο Παρίσι". Η παρουσίαση του βιβλίου-cd γίνεται στο θέατρο Άλφα/Ιδέα, ενώ συνεχίζει την περιοδεία του σε θέατρα και επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τις παραστάσεις διοργανώνει σε συνεργασἰα με τα βιβλιοπωλεία IANOS δύο συναυλίες και μια έκθεση διάρκειας δύο μηνών με παρτιτούρες, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου συνθέτη.

Την Άνοιξη του 2017, ηχογραφεί το αδισκογράφητο έως τώρα τραγούδι του Αττίκ "Κάνε την πάπια" σε συνεργασία με το Hatzko jazz trio. 

Ο "Αττίκ στο Παρίσι", το καλοκαίρι του 2017, προχωράει στη 2η έκδοσή του ενώ συνεχίζει την πορεία του συναυλίες σε όλη την Ελλάδα (Κηποθέατρο Παπάγου, Καβάλα, Φλώρινα, Κύθηρα, Χανιά, Σαντορίνη, Κυπαρισσία, Εύβοια) και το εξωτερικό (Βερολίνο/Kronprinzenpalais)

Το 2018 τραγουδάει στην αλλαγή του νέου έτους στο Θησείο μαζί με τη Μαρίζα Ρίζου, παρουσιάζει τον Αττίκ στο Παρίσι στο Ζάππειο Μέγαρο με απ' ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων και στο ΚΠΣΙΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Την Άνοιξη του 2018, πρωτοπαρουσιάζεται στο Μικρό Παλλάς το "Δύο σαν ένα" σε συνεργασία με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, μια παράσταση που περιλαμβάνει τα ωραιότερα ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα ντουέτα.

Το καλοκαίρι του 2018, ο Αττίκ στο Παρίσι περιοδεύει σε παραγωγή του ΔηΠεΘε Κοζάνης ενώ κυκλοφορεί από τη Μικρή Άκρτο το άλμπουμ "Αν η αγάπη ήταν δρόμος" με το οποίο ο Γιώργης συμπληρώνει και γιορτάζει 20 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία με 4 εμφανίσεις στο Half Note με εκλεκτούς καλεσμένους.

Το 2019 περιοδεύει για τρίτη χρονιά με τον Αττίκ στο Παρίσι που επανεκδίδεται για 3η φορά και συνεχίζει με την Ανδριάνα Μπάμπαλη με την παράσταση "Δύο σαν ένα".

Τον Ιούνιο του 2019 παρουσιάζει τον Αττίκ στο Παρίσι, στο Maison de la Grece, στο Παρίσι. Το 2020 συνεργάζεται με τον Διογένη Δασκάλου στις από κοινού παραστάσεις τους στον Μύλο τον χειμώνα και στη Βίλλα Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Εμφανίζεται επίσης για δύο sold out συναυλίες στις Βρυξέλλες και μία στο Διεθνές φεστιβάλ Κύπρου. Καλεσμένος του Κέντρου Πολιτισμού Μακεδονίας, συνεργάζεται με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης για μία συναυλία με ερωτικά γαλλικά και ιταλικά τραγούδια και συμμετέχει στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων με τον "Αττίκ στο Παρίσι" στο Δημοτικό Ανοιχτό θέατρο του Κολωνού. 

 

 





 


 

bottom of page